פענוח של צילום CT גב

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

13/10/2016 | 15:02 | מאת: טלי ורון

היי קוראים לי טלי , קיבלתי תוצאות של ה CT ורציתי לשאול אם תוכל לפענח לי אותם : בגובה L4-L5 - במבנה גרמי תקין. LIMBUS VERTEBRA בלוחית עליונה קדמית של L4. רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק. בגובה L5-S1 - רושם לספונדילולזיס ב L5 מימין עם היפרטרופיה קומפנסטורית של הפדיקל משמאל. ללא עדות לספונדילולסטזיס. רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק. אשמח מאוד אם תעזור לי בפענוח, תודה!

מדובר על שינויים התפתחותיים במבנה החוליה שאין להם כל כך משמועת קלינית וכן על שבר מאמץ ישן בחוליה הקרורה לרוב בגיל הילדות וגם הוא לרוב לא מקור לבעיות אם כי לעתים יכול להיות מקור לכאב ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה