כאבי גב תחתון

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

23/04/2015 | 19:14 | מאת: אבנר

שלום, אני בן עשרים ושבע, בריא לחלוטין, לא נוטל תרופות וכו'.. עברתי ניתוח בקע מפשעתי לפני חצי שנה אך לא נראה לי שהדבר קשור. מזה כחודשיים אני סובל מכאבי גב תחתון לאחר שינה ארוכה (למשל 8-9 שעות). כדי להפסיק את הכאבים אני חייב להתרומם ולשבת, כך שגבי מתקמר. ורק לאחר פעילות (כחצי יום) הם נרגעים באופן משמעותי. אם אני, למשל, קם יותר מוקדם (נניח, ישן 6 שעות), אז הכאבים פחותים בהרבה. אני פעיל ספורטיבית ומתאמן 3-4 פעמים בשבוע (ריצות קצרות 3-4 ק"מ ומכון כושר) ממה נגרמת התופעה ומה אפשר לעשות כדי להקל על סבלי? תודה.

סביר שזה ביטוי לתהליכי שחיקה וניוון של דיסק או דיסקים מתניים פעמים רבות זה יכול להגיב היטב לתרגול וחיזוק השרירים המייצבים את עמוד השדרה המתני אם זה לא עוזר - או אפילו לפני התרגול - כדאי לבצע CT מתני כדי להבין ולאשר שאכן בזה מדובר, ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה