עצם הזנב!!!

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

31/12/2007 | 07:52 | מאת: עדנה

בעלי עבר ניתוח היה לו גידול בעצם הזנב. הרופאים הוציאו את עצם הזנב ואומרים שלו יהיה לזה השלכות בעתיד,קשה לו עוד לשבת זה כבר חודש וחצי רציתי לדעת האם לעצם הזנב אין שום תפקיד בגוף אז למה היא נמצאת שם? תודה.

לעצם הזנב אין תפקיד ממשי ויש לה תפקיד הסיטורי - זכר לימים קדומים בהם עוד היה לנו (זנב...) השאלה אם מה שהוצא הוא אכן עצם הזנב ולא סקרום - יש הבדל גדול ודבר שני - איזה גידול - אני מכיר מעט גידולים באיזור הזה - ולחלק יש פוטנציאל לצרות - בררי במה בדיוק מדובר ד"ר נחשון רנד מומחה לאורתופדיה ולניתוחי עמוד שדרה www.isc.co.il

05/10/2008 | 14:33 | מאת: שרונה

התחילו לי לפני מס' שבועות כאבים (בדרך כלל רק בנגיעה במקום), בעצם זנב עמוד השידרה, לא זכור לי שקיבלתי מכה באזור, אך לאחרונה אני מרבה לשבת בעבודה ולא מבצעת פעילות גופנית ספורטיבית. אני לא מרגישה נפיחות באזור, מה עליי לעשות? יש חשש לגידול באיזור זה?

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה