שבר בחוליה נוספת לאחר הזרקת צמנט

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

27/04/2017 | 01:04 | מאת: ורדה

הבנתי שאחד הסיבוכים של הזרקת צמנט הנו שבר בחוליה נוספת לבעלי הוזרק צמנט לחוליה lL ולאחר יומיים התגלה שבר בחוליה T12 מה הויפול במקרה כזה האם הזרקה נוספת לחוליה הפגועה או גם לחוליה שלאחריה

המידע הזה לא מוכח ולא ברור יש הסבורים כך אבל אין לכך כל הוכחה חד משמעית והבעיה היא בעיקר שמי שיש לו אוסטיאפורוזיס משמעותית עלול באמת לפתח שבר ביותר מחוליה אחת בכל מקרה - מדובר על טיפול בעיקר לכאב ולא בטיפול הכרחי זה בהחלט אפשרי להזריק גם לחוליה הסמוכה והסיכון לשבר נוסף בחוליה ליד - מאד מאד קטן אבל מצד שני אם הכאב לא מאד קשה ונשלט באמצעות תרופות שחיה וכדומה - אין הכרח בהזרקה ויש סיכוי שלאורך זמן יחול שיפור ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה