כאבים לאורך רגל שמאל ו-CT מותני

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

26/03/2017 | 13:44 | מאת: מירב

שלום, אני בת 45, מרגישה טוב בד"כ. בעקבות כאב עז, הרגשת חום שריפה/קור מקפיא לאורך רגל שמאל כבר מספר חודשים במיוחד בשכיבה ובמעבר ממנוחה להליכה וגם בירידה/עלייה במדרגות, הלכתי לבירור אצל אורתופד ששלח אותי ל-EMG ובדיקת CT. להלן תוצאות הבדיקה. מכיוון שהתור לרופא בעוד הרבה זמן רציתי לבדוק אם אני יכולה להמשיך ללכת. אני הולכת כשעה, חמש-שש פעמים בשבוע, ודווקא מרגישה טוב בהליכה. השאלה שלי היא האם ייתכן שההליכה (שאני עושה כבר מספר שנים) יצרה אצלי את הבעיה ואם אמשיך ללכת, האם אני יכולה חלילה להחמיר את המצב? תודה רבה וכל טוב, מירב להלן ממצאי בדיקת CT סיבת הפניה: בירור. בדיקה בוצעה במנח אקסיאלי עם שחזור קורונלי וסגיטלי. מבנים גרמיים של גופי החוליות והקשתות אחוריות הודגמו תקינים. 1 הודגמו שינויים ספונדילוטיים קלים בגופי החוליות. S-3L בגובה 1 הודגמו שינויים ספונדילוארטרוטיים במפרקים הפאצטליים. S-1L בגובה במפרקים סקרו-איליאקליים הודגמו שינויים ניווניים קלים עם יצירת סקלרוזיס לא סימטרי בלוחיות פרקיות. אין עדות להצרות תעלה ספינלית גרמית. :2L-1L סריקת הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. אין עדות לבקע דיסקית. :3L-2L סריקת הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. הודגם בלט דיסקי דיפוזי הגורם ללחץ קל על השק התקאלי. :4L-3L סריקת הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. הודגם בלט דיסקי דיפוזי הגורם ללחץ קל על השק התקאלי. :5L-4L סריקת הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. הודגם בלט דיסקי דיפוזי הגורם ללחץ קל על השק התקאלי. :1S-5L סריקת הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. הודגם בלט דיסקי דיפוזי לא גורם ללחץ על השק התקאלי. התרשמות: שינויים ניווניים בע"ש המותני ובמפרקים הסקרו-איליאקליים. מספר בלטי דיסקים קלים לאורך ע"ש, ללא לחץ מהותי על השק התקאלי. מומלץ ייעוץ אורתופדי. המשך בירור לפי שיקול קליני.

לא מתרשם שיש בעיה שמונעת הליכה וסביר שהליכה רק תקל על הסבל ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה