השוואה בין בדיקת CT לבדיקת MRI לעמוד שדרה צווארי

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

18/03/2017 | 23:30 | מאת: אסתר

שלום ד״ר, אשמח מאוד לקבל את חוות דעתך בהתייחסותך לשאלותי- בתאריך-2/2014 בצעתי CT עמוד שדרה שבו נמצאו הממצאים- 1)״מרווח C5/C6-פרוטוזיה דיסקלית אחורית ימנית גדולה״. 2)״ מרווח C6/C7-אוסטיאופיתים אחריים״. ובבדיקת MRI-שבוצעה ב-3/2017 נמצא- ציטוט- 1)משני הצדדים היפוך של הלורדוזיס הצווארי. 2)התעבות של ה-PLL ב-C5/C6/C7 3)פרוטוזיה דיסקלית אחורית ב-C5-6 לוחצת על חוט השדרה. 4)אפשרי גם שמדובר בבלט דסקלי אחורי ב-C6-7 בהתעבות של ה-PLL בלבד. שאלותי- 1)האם נוספו ממצאים חדשים אשר לא נראו/נצפו בבדיקת ה-CT? 2( האם חלה החמרה במצבי ( אני מרגישה שכן) ע״פ הממצאים ב-MRI, לעומת ה-CT? אשמח ואברך על הסברך. האם ישנו מזור לכאבי,והגבלת תנועותי בצווארי וביד ימין שלי? לתחושות ההרדמות החולשה והנמלול והזרמים ביד ימין שלי מהצוואר? תודה רבה מראש.

קשה להערכיך אם יש החמרה רק על סמך פיענוח של שני אנשים שונים לשתי בדיקות מסוג שונה במועדים שונים - בלי לראות את הבדיקות בכל אופן עיון בצילומם נחוץ גם כדי להמליץ לך על טיפול מתאים אם יש טיפול לא ניתוחי או על טיפול ניתוחי מציע להגיע ליעוץ מסודר של מומחה עמוד שדרה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה