צילינדר- התאמת משקפיים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

31/08/2007 | 09:55 | מאת: מיכל

שלום רב, בבדיקת עיניים לקראת רישון נהיגה הופניתי לבדיקת חדות ראייה, שם נמצא כי יש לי צילינדר- בעין ימין 1.75 ובעין שמאל- 2 וגם חצי מספר. האם צילינדר הוא מולד או משהו שהתפתח במשך הזמן - בעקבות ישיבה ממושכת מול מסך מחשב וכו'? לאחר מכן עברתי בדיקה נוספת בחנות אופטיקה למטרת התאמת משקפי ראייה, אך התוצאות יצאו מעט שונות- 1.5 בעין ימין ו- 1.75 בעין שמאל. כיצד אוכל לדעת מהו המספר הנכון? מדוע יצאו תוצאות שונות במקומות שונים, והאם כדאי להתאים משקפיים במספר מעט נמוך ממש שיש לי (כך הומלץ לי בחנות). אשמח לקבל תשובה להבהיר מעט את הנושא, אני חדשה בתחום.. :-) תודה מראש, מיכל

31/08/2007 | 10:30 | מאת: קובי בריג

ברוכה הבאה לעולם המשקפופרים. מקור הצילינדר הוא בד"כ במבנה הקרנית ואכן כמות גדולה של אנשים נולדת איתו. בד"כ הצילינדר לא גדל כל-כך במהלך החיים (אלא אם כן ישנם מחלות עיניים). ייתכן ואצלך נולדת עם צילינדר ברמה נמוכה ובמהלך החיים הוא גדל. אופטומטריה היא לא מדע מדוייק, במובן מסויים היא אומנות. לכל אופטומטריסט יש גישה שונה למתן מרשם סופי. ודאי,שההבדלים בין האופטומטריסטים צריכים להיות סבירים ולא גדולים מידי. אם אופטומטריסט אחד טוען שיש לך 2.00- והשני יאמר שאת צריכה 4.00- ודאי שמישהו מהם טועה. אך פערים של כחצי מספר הנם סבירים. מה שמומלץ הוא לסמוך על אופטומטריסט שהומלץ לך ע"י חברים ,משפחה או כזה שנראה לך מקצועי. האופטומטריסט לוקח אחריות על המרשם ובמידה ולאחר שהוזמנו המשקפיים את לא רואה בהם טוב או הם לא נוחות לך (לאחר תקופת הסתגלות) את חוזרת אל האופטומטריסט והוא אמור לבצע שינוי במרשם במידת הצורך.אני חושב שלא כדאי לך לעסוק בשאלה האם כדאי להוריד רבע מספר או לא ולתת לאופטומטריסט להחליט את ההחלטה המקצועית. כמו,שאצל רופא את לא מתלבטת איתו האם כדאי לקחת את התרופה פעם ביום במקום פעמיים ביום. תתחדשי!

07/09/2007 | 19:02 | מאת: מיכל

היי, תודה על התשובה. הלכתי לאופטומטריסט שהמליצו לי עליו, וגם שם הממצאים היו דומים- צילינדר- 2 ורבע בעין שמאל, ו- 1.75 בעין ימין +רבע מספר. ב2 הבדיקות הקודמות שעברתי מצאו כי יש לי רבע מספר בעין שמאל- האם זה הבדל קריטי בהתאמת המשקפיים? והאם כדאי להתאים משקפיים כשמספר העדשה מעט נמוך מהמספר שיש לי- כדי להתרגל למשקפיים בהדרגה?(גם בנושא זה שמעתי דיעות שונות...) תודה מראש, מיכל

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע