עדשה מולטיפוקלית או ביפוקלית

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

24/08/2007 | 22:27 | מאת: מירב

ביתי בת שנתיים וחצי. בגלל קטרקט מולד עברה ניתוח להסרת העדשה וכיום יש לה עדשת מגע חיצונית בעין ימין. 6 שעות ביום סגירת עין שמאל ברטיה. לאחרונה התבקשנו לעשות לה גם משקפיים שתרכיב יחד עם העדשה. המשקפיים אמורים למקד את הראיה לטווח קרוב והעדשה אמורה למקד ראייה לטווח רחוק. ועכשיו לשאלה- האם עדיף לעשות משקפיים עם עדשה מולטיפוקלית או ביפוקלית. האם קשה להתרגל לשימוש בעדשה מולטיפוקלית. מה היתרונות והחסרונות של כל אחד.

26/08/2007 | 17:05 | מאת: קובי בריג

עדשה ביפוקלית היא עדשה בעלת 2 מוקדים בלבד. בחלק העליון ישנו מוקד שמיועד לראייה לרחוק ובחלק התחתון ישנו חלון ובו נמצא המספר לקרוב. עדשה מולטיפוקלית היא עדשה רב מוקדית בחלק העליון יש את המספר לרחוק ובהדרגתיות המספר משתנה כלפי מטה עד לאזור בחלק התחתון שמיועד לקריאה. ההסתגלות באופן כללי ,קשה יותר למולטיפוקל מאשר לביפוקל, אך העדשה המוטיפוקלית היא מתקדמת יותר ומכסה את כל טווחי הראייה (רחוק,מרחק ביניים וקרוב) לעומת ביפוקל שמכסה 2 מרחקים בלבד רחוק וקרוב. העדשות המולטיפוקליות יקרות יותר מהביפוקליות. אני אישית ,התאמתי עדשות ביפוקליות לתינוקות(עפ"י מרשם רופא) אך לא הזדמן לי להתאים עדשות מולטיפוקליות לתינוקות,ולכן אני לא יודע אם זה "עובד" או לא.

26/08/2007 | 17:22 | מאת: קובי בריג

עדשה ביפוקלית היא עדשה בעלת 2 מוקדים בלבד. בחלק העליון ישנו מוקד שמיועד לראייה לרחוק ובחלק התחתון ישנו חלון ובו נמצא המספר לקרוב. עדשה מולטיפוקלית היא עדשה רב מוקדית בחלק העליון יש את המספר לרחוק ובהדרגתיות המספר משתנה כלפי מטה עד לאזור בחלק התחתון שמיועד לקריאה. ההסתגלות באופן כללי ,קשה יותר למולטיפוקל מאשר לביפוקל, אך העדשה המוטיפוקלית היא מתקדמת יותר ומכסה את כל טווחי הראייה (רחוק,מרחק ביניים וקרוב) לעומת ביפוקל שמכסה 2 מרחקים בלבד רחוק וקרוב. העדשות המולטיפוקליות יקרות יותר מהביפוקליות. אני אישית ,התאמתי עדשות ביפוקליות לתינוקות(עפ"י מרשם רופא) אך לא הזדמן לי להתאים עדשות מולטיפוקליות לתינוקות, לכן לצערי לא אוכל לייעץ במקרה הזה.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע