פירוש הממצאים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

09/08/2007 | 19:13 | מאת: דנה

שלום רב! הייתי רוצה לדעת מה פירוש ההבחנה, blepharitis lithiasis re astigmatism ממצאים בבדיקה cct cut-n קונברגנציה טובה

13/08/2007 | 10:06 | מאת: קובי בריג

בלפריטיס זוהי דלקת של העפעפיים והריסים,הנובע בד"כ מהגיינה לא נכונה של העפעפיים. אסטיגמטיזם זהו ליקוי ראייה הנובע ממבנה עין שאיננו עגול אלא אליפסי. על הרשתית מתקבלת תמונה מעוותת. זהו מצב מאוד שכיח באוכלוסיה.ישנם הטענים שכמעט כל אחד(גם אם הוא לא מרכיב משקפיים)סובל מרמה מסויימת של אטיגמציה. קונברגנציה היא היכולת לכנס את העיניים פנימה בקריאה. לגבי lithiasis ,לדעתי זה לא קשור לעיניים.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע