דחוף עזרה!

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

09/08/2007 | 18:13 | מאת: jennifer

מזה כשבועיים אני רואה מטושטש בשתי העיניים, העיניים נהיות כבדות ועייפות ויש לי כאבי ראש נוראיים. כל מה שאני רוצה זה לישון. הייתי בבדיקה אצל רופאת העיניים שלי בקופת חולים והיא אבחנה - Convergence Insufficiensy ו Myopia bilateral . היא הפנתה אותי לבדיקת שדה ראיה ממוחשב והערכה אצל אורטופטיסט ו retinoscopy כל זאת ממש סינית בשבילי. האם אוכל לקבל מידע על הבעייה שלי? האם הבעייה מסוכנת? ומה הטיפול. האם אאבד את הראייה שלי בגלל זה? כי העיניים כל הזמן כבדות ועייפות. פעם נתנו לי משקפי ראייה מרחוק 1- רק לטלויזיה. אבל גם כשאני מרכיבה אותם אני רואה הכל מטושטש בצורה מחרידה עד שאני מתעייפת והולכת לישון. HELP

10/08/2007 | 16:26 | מאת: קובי בריג

ראשית, עלי להדגיש שהתשובה מתבססת על סמך הנתונים שתארת בשאלתך.צעד ראשון וחשוב היה ביקורך אצל רופאת עיניים ואם היה משהו רציני שעלול לגרום לאיבוד הראייה,בוודאי שהרופאה הייתה מיידעת אותך. ע"פ מה שהרופאה רשמה יש לך קוצר ראייה ב-2 העיניים (MYOPIA) שזה לא מסוכן. יש לך קושי או חולשה בלכנס או למקד את 2 העיניים לקרוב שגם זה לא מסוכן. היא ביקשה שתעברי בדיקת רפרקציה אובייקטיבית ע"י מכשיר שנקרא רטינוסקופ (רפרקציה ,במילים פשוטות זהו התהליך שבאמצעותו אנו קובעים איזה "מספר" הפציינט צריך במשקפיים) היא ביקשה גם שתעברי בדיקת שדה ראייה ממוחשבת(ייתכן והיא חושדת באיזה צמצום של שדה הראייה) היא ביקשה שתעברי ההערכה אצל אורתופטיסט העוסק בתרגול ובחיזוק שרירי העיניים במקרים שטיפול באמצעות משקפיים בלבד לא פותר בעיות ראייה.(וזאת בהקשר של convergence insufficiensy) לסיכום: מלבד ההפנייה לבדיקת שדה הראייה שייתכן שמעיד על חשש לליקוי כלשהוא בשדה הראייה שאר הבדיקות הנן שגרתיות ולא מעידות על סכנה כלשהיא או חשש לאיבוד ראייה. היי רגועה!! ושוב, אני משוכנע שאם המצב היה מסוכן,רופאת העיניים היתה מידעת אותך.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע