קוצר ראייה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

08/08/2007 | 18:36 | מאת: יצחקי

שלום, לאחרונה גיליתי שאני צריך להרכיב משקפיי ראייה (-0.75 דיופיטר). ונוכח כל מה ששמעתי, אני שואל האם בכך שאני מרכיב את המשקפיים יש סכנה שהעייניים שלי "יתרגלו" למראות החדשים (עם המשקפיים- תמונות ברורות וחדות) ופשוט ייעשו עצלות וכך מספר העדשה ייעלה עם הזמן ותמונות שהייתי יכול לראות לפני כן כבר לא אוכל לראות? ואם כן (קיימת סכנה שהעיינים יהיו עצלות), אז איפה הנזק גדול יותר, להשתמש במשקפיים ולהגדיל את התלות בהם ועם הזמן ירידה בראייה או אי שימוש במשקפיים ווהניסיון "לאמץ" אותם לראות מרחוק ייפגע בהן יותר? ** יש לציין שאינני מרכיב אותם כל היום אלא רק לשם נהיגה וצפייה בטלוויזיה במיטה** תודה מראש, יצחקי.

09/08/2007 | 09:49 | מאת: קובי בריג

העיניים שלך אכן "יתרגלו" למראות חדשים וברורים,כמו שראית בעבר. אך אין בכך שום סכנה ,העיניים לא ייהפכו לעצלות,ולא יגדל לך המספר מהסיבה הזאת. ייתכן והמספר יגדל,והוא יגדל גם אם תשתמש במשקפיים כל היום,מקצת היום או כלל לא. למכניזם של גדילת קוצר הראייה יש סיבות משלו והוא איננו קשור לאופן השימוש במשקפיים. בד"כ רוב האנשים עם מרשם כשלך משתמשים במשקפיים בנהיגה ובטלויזיה בלבד וזה בסדר גמור. המלצתי היא:אל תעמוד עם סטופר במהלך היום ותחשוש שהרכבת יותר מדי זמן את המשקפיים או פחות מידי זמן.בקיצור,תזרום עם זה. תתחדש!!

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע