עדשות לשיפור הראייה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

05/08/2007 | 22:28 | מאת: לירן

שמעתי שיש עדשות ששמים במשך הלילה ובמשך היום הראיה משתפרת על ל6/6 השאלה שלי היא האם הם באמת קיימות וכיצד אפשר להשיג אותם האם יש עליהם אחריות ואיך זה בדיוק עובד האם כל אדם יכול להשתמש בהם? יש לי משפקיים מולטיפוקל מספר מרחוק 5.5 ומקרוב אני כבר לא זוכרת האם העדשות יהיו לי טובות

06/08/2007 | 10:41 | מאת: קובי בריג

מדובר בשיטת ORTHO-K שזוהי שיטה לא ניתוחית להפחתת קוצר ראייה. בתהליך זה מרכיבים עדשות מגע קשות מיוחדות לפני השינה ומסירים אותן בבוקר.במשך הלילה העדשה "משטחת" את הקרנית וכך המספר יורד,ולאורך כל היום שלמחרת יכול המשתמש לראות טוב ללא משקפיים.השיטה מתאימה לבעלי קוצר ראייה של עד 5.00-וצילינדר של עד 1.50-.ההתאמה לתהליך תלויה גם במבנה הקרנית ובמוטיבציה והמשמעת של המטופל.אני אישית לא מתאים עדשות כאלו,אבל ישנם בעלי מקצוע אחרים(לדעתי, מספר מצומצם) שכן מתאימים עדשות אלו. ככל הידוע לי,לא ניתן לתקן באמצעות עדשות אלו תיקון מולטיפוקלי דהיינו, זה יפתור לך את הבעייה לרחוק אך לא לקרוב.(זה בהנחה שיש לך קוצר ראייה)

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע