שאלה לאחד האופטומטריסטים ?????

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

02/08/2007 | 15:52 | מאת: אורי

אני משתמש חדש בעדשות מגע חודשיות של חברת "בוש אנד לומב" (סופלנס 59), כרגע אני מרוצה מהם ואין לי תלונות . אך קראתי רבות אודות הסדרה המתקדמת של Bausch & Lomb "פיורויז'ן" ועל הסדרה הדומה של חברת O2optics -ciba vison המבוססות על הסיליקון הידרוג'ל שבריא יותר לעין . השאלה היא לא איזו חברה עדיפה, אלא האם כדאי להתקדם ולעלות רמה לעדשות יותר מתקדמות למרות שאני כרגע מרוצה

02/08/2007 | 19:35 | מאת: קובי בריג

רוב עדשות המגע הרכות עשויות מהידרוג'ל.בשנים האחרונות מספר חברות מפתחות ומייצרות עדשות מגע העשויות משילוב חומרים של סיליקון והידרוג'ל. העדשות העשויות משילוב חומרים זה מאפשרות מעבר חמצן לעין הרבה יותר מאשר עדשות העשויות מהידרוג'ל וכן קיימת פחות התייבשות של העיניים בשימוש בעדשות אלו. (לדעתי, תוך מספר שנים רוב העדשות מגע הרכות יהיו עשויות משילוב חומרים אלו). מטבע הדברים העדשות הללו יקרות יותר ולכן התשובה לגביך היא: אם העניין הכלכלי לא מהווה שיקול,אז בוודאי כדאי לעבור לשימוש בעדשות מהדור החדש. ואם העניין הכללי מהווה שיקול ,אתה יכול להמשיך להשתמש בעדשות שהותאמו לך ובלבד שתקפיד על ההוראות וההנחיות שקבלת מהאופטומטריסט שהתאים לך את העדשות וכן תקפיד לעבור ביקורות מסודרות אצל האופטומטריסט.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע