החלפה בגלל מירשם לא נכון

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

19/07/2007 | 01:01 | מאת: מאיר

רב האופטומטריסטים נוהגים להחליף עדשות למשקפים,אם חלה טעות במירשם. האם ניגרם להם הפסד כספי עקב כך, או שהיצרנים סופגים את עלות העדשה המוחלפת?

19/07/2007 | 16:12 | מאת: קובי בריג

בעדשות מדף פשוטות (שלא מיוצרות עבור הלקוח באופן ספציפי) ובעדשות ייצור חד מוקדיות ברוב רובם של המקרים היצרנים/יבואנים לא מזכים את חנויות האופטיקה בגין טעות במרשם ואכן החנות סופגת את עלות העדשה המוחלפת. בעדשות מורכבות יותר כמו עדשות מולטיפוקל ישנה יותר גמישות מצד היצרן/צרכן ובמקרים רבים היצרן סופג את עלות העדשה המוחלפת באופן חלקי או מלא(כמובן שזה תלוי ביצרן/יבואן וביחסים שלו עם חנות האופטיקה). אך גם במקרה שיש השתתפות של היבואן/יצרן עדיין ישנן עלויות שחנות האופטיקה סופגת כמו עלות הרכבה וכדו'.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע