בעיות עם עדשות

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

14/10/2008 | 23:29 | מאת: שיר

אני מרכיבה עדשות מגע מזה 6 שנים רק לאירועים מיוחדים ( יכול להיות אפילו פעם בחודשיים) פעם אלו היו עדשות חודשיות והיום אלה יומיות (כרגע של חברת פוקוס) ואני יותר ויותר נתקלת בבעיה שאני פשוט לא מצליחה להוציא את העדשה. אני מנסה להוציא אותה ומרגישה שהיא ממש "דבוקה" בואקום לעין. לפעמים הריבים על הוצאת העדשה נמשכים גם מעל שעה.. וכמובן גורמים לעיניים אדומות ומגורות. מה קורה פה? למה זה קורה? האם יכול להיות קשור להתאמה לקויה של העדשות? אם זה משנה המספר שלי הוא בסביבות -4 צילינדר 1 ועוד שאלה.. מה צריך להיות כלול בבדיקה להתאמת עדשות? אנשים סיפרו לי שממש בדקו להם בעין עניינים של יובש וזו בדיקה שלקחה מעל שעה. אצלי פשוט נקבע המספר ב2 הבדיקות הרגילות (במכשיר הזה שמסתכלים בתוכו ולפי מסך שממנו קוראים. האם אלו בדיקות מספיקות להתאמת עדשות?

20/10/2008 | 09:41 | מאת: קובי בריג

שיר שלום, עלייך לעבור בדיקה מקיפה להתאמת עדשות מגע,הכוללת בין השאר בחינה של התנהגות העדשות בתוך העיניים,מצב העיניים,יובש וכדו'. באשר למצב שאת מתארת, ייתכן וזה נובע מהתאמה לקויה(או חוסר התאמה)וייתכן וזה נובע מהתייבשות העדשה. ניתן לטפטף טיפות הרטבה דמעות מלאכותיות) לפני הוצאת העדשות דבר שיכול להקל על תהליך הוצאת העדשות מהעיניים.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע