תרגילים או משקפיים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

15/07/2008 | 14:16 | מאת: אני

הי, רק בגיל 22 גילו שיש לי בעיה בראיה וד"ר דניאלה לפידות מצאה שיש לי פזילה נסתרת של 12 פריזמות. עשיתי חצי שנה של תרגילים ששיפרו משמעותית את המצב (יכלתי לקרא ספר שלם מבלי להרדם אחרי עמוד וחצי). היום בגיל 32 אני יודע שהבעיה עדיין שם אבל אולי החריפה (אני לא קורא שלא על גבי מסך). כשהייתי אצל ד"ר לפידות, אמרה לי שלא להתקרב למשקפי פריזמה שכן הן יגרמו לשריר להחלש עוד יותר ולהחרפה במצב. (ולאור גילי הצעיר - שאתרכז בתרגילים במכשירים). האם היה איזשהו חידוש רפואי ב 10 השנים האחרונות ? האם יש תרגילים שאפשר לבצע בבית ?

18/07/2008 | 09:48 | מאת: קובי בריג

לא ידוע לי על "חידוש רפואי" כלשהוא שאיננו פריזמות או תרגילים שפותר בעיות מסוג זה. אני מניח שהתרגילים שהמליצה לך עליהם דניאלה לפידות,טובים בהחלט ולראייה ,לאחר שבצעתי אותם חלה הקלה.

19/07/2008 | 17:05 | מאת: רפי

שלום לך, אכן, צודקת גב' דניאלה לפידות, שבגילך, רצוי להתחיל עם תרגילים ולא עם פריזמות. גם קובי צודק, ואכן אין משהו חדשני מלבד תרגילים או פריזמות. הדבר היחיד שחדש הוא שרוב התרגילים קיימים על גבי דיסקים, וניתן לבצע אותם בבית במועד נוח, ולהגיע לאורטאופטיסט, לאחר כל סבב של אימון ביתי, להבדק, ולרכוש את הדיסק של האימון הבא. בברכה רפי מסיקה

27/11/2008 | 23:11 | מאת: יצחק שוורץ - אופטומטריסט

במקום בו אני עובד אנו מטפלים הרבה בנטיה לפזילה. הטיפול הראשון והמעודף הוא כמובן תרגילים . יחד עם זאת במקצת המקרים אנו נותנים גם מרשם פריזמטי לאנשים צעירים. במקרה זה אנו בודקים בקפדנות את ההשלכות ואת הרווח וההפסד של נושא הראיה בכללותה. מתוך עשרות מקרים של אנשים צעירים לא ראינו באופן עיקרוני החמרה לכיוון של "דרישה" של יותר פריזמות. אבל כאמור מתן פריזמות צריך להעשות בזהירות עצומה.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע