בריאות העין כתלות בגודל מסך המחשב

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

04/07/2007 | 08:19 | מאת: מיכאל

שלום, אני עובד הרבה מול המחשב הנייד שגודל המסך שלו 15 אינץ, אני שוקל לקנות מסך חיצוני גדול יותר (19 אינץ) כדי פחות לאמץ ולעייף את העיניים ולשמור על בריאותן, האם אכן יש קשר בין גודל מסך המחשב ובריאות העין? תודה רבה

04/07/2007 | 09:55 | מאת: קובי בריג

אינני בטוח שהגדלת המסך נמצא בראש רשימת הדברים שניתן לעשות בכדי להפחית את עייפות העיניים ולשמור על בריאותן. סביבות העבודה היום מחייבות ישיבה ממושכת מול מסך מחשב.כמעט כל אדם שעובד שעות רבות מול מחשב מדווח על סימפטומים של כאבים בעיניים ,ראייה מעורפלת,הפרעות ראייה,כאבי ראש וכו'. ישנם מספר דרכים שבאמצעותם ניתן להקל על סימפטומים אלו (דרכים זולות יותר ופשוטות יותר מאשר להחליף מסך):. 1. להקפיד על מרחק עבודה של 65-75 ס"מ מול המסך. 2. הגבול העליון של המסך נמצא בגובה העיניים. 3. הפסקה של 5-10 דקות פעם בשעה-שעתיים שבמהלכה מסתכלים למרחק. 4. הקפדה על מצמוץ תדיר של העפעפיים. כמובן שאם אתה מעוניין להחליף מסך בכדי שיהיה לך יותר נוח, אני האחרון שימנע זאת ממך, אבל כפי שציינתי לעיל גודל המסך, לעניות דעתי, הוא מרכיב פחות קריטי.במכלול הפתרונות האפשריים. תתחדש!

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע