משקפיים לרוגע בעיניים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

11/11/2016 | 13:41 | מאת: אביב

יש לי שאלה, הייתי אצל רופא השיניים שלי והוא נתן לי סתם לשים איזה משקפי שמש או מגן כלשהם כשהוא עשה לי ניתוח בפה...לא כי הייתי חייב או צריך בשביל הניתוח אלא סתם כי רציתי לשים אותם לרגע...ואיך ששמתי אותם פתאום זה עשה לי רוגע בעיניים וגם נשארתי איתם עליי למשך כל הניתוח בגלל שהן עשו לי הרגשה טובה ורוגע בעיניים( פשוט יש לי סוג של חרדה חברתית שמתבטאת בכך שהעיניים שלי לעיתים דומעות כשאני מול קהל רב של אנשים)...אז רציתי לשאול אתכם האם יש סוג של משקפיים שמרגיעות באמת את העיניים?...האם זה משקפי מגן או משקפי שמש או סוג אחר??...או בכלל זה משקפיים ספציפיות של רופאי שיניים?...פשוט שקלתי לקנות כאלה והרופא שיניים שלי אמר שהוא יבדוק לי איזה משקפיים אלו אך רציתי לשאול גם אתכם...תודה

14/11/2016 | 11:21 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום אביב, לפי התיאור שלך, כנראה הרופא נתן לך להרכיב משקפים עם פילטר. עדשת פילטר מסננות אור באורכי גל מסויימים (בד"כ כלל מסננים את האור הכחול) ולכן הרגשת "רוגע" בעיניים. יש אפשרות להזמין משקפים עם עדשות פילטר בחנות אופטיקה.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע