אינפקציה עין שמאל

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

14/01/2016 | 17:28 | מאת: אני

היי, לפני 4 ימים החלה לי אינפקציה בעין השמאלית לאחר שנרדמתי עם העדשות מגע לכשעתיים. העין צרבה, התנפחה, דמעה הרבה והרגיש כאילו יש עצם זר בעין. פניתי למיון (פה אציין שאני גרה בחול) שם לקחו דגימה מהעין ולקחו גם את עדשות המגע, עדיין אין תוצאות. רשמו לי 4 תרופות שונות שאני שמה במהלך היום, לאחר ביקורת חוזרת שהייתה אתמול אמרו לי שעם אחת מהתרופות אני מסיימת עוד ארבעה ימים ועם השאר עוד שבוע. הבעיה מתחילה בזה שכבר שנים שאני כמעט לא שמה משקפיים, רק בבית. אז הן נורא ישנות והמספר לחלוטין לא מתאים ואני רואה נורא מטושטש מה שמפריע למהלך היום (אני סטודנטית). הרופאה במיון אמרה לי שאני אוכל לעשות בדיקת אופטומטריסט רק בעוד 9 ימים(!) בגלל האינפקציה (שעכשיו אני בכלל לא מרגישה אותה והעין נראית לחלוטין נורמלית). רציתי לדעת האם היא צודקת? אפילו בדיקת עיניים של מספר אני לא יכולה לעשות? ושאלה שנייה, היא אמרה שעדשות מגע אני אוכל לשים שוב רק בעוד חודש, האם זה בגלל ההשפעה של התרופות שהיא מתמשכת (אנטיביוטיקות ועוד אחת על בסיס קורטיזון) או שזה כדי לתת לעין מנוחה? באמת לא אוכל לשים עדשות במשך חודש? אני נורא סובלת עם משקפיים, זה לא נוח לי ואני לא רואה בהן אף פעם טוב כמו כשאני עם עדשות. תודה רבה.

17/01/2016 | 22:17 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום, הרופאה המליצה על בדיקת ראיה לאחר 9 ימים כי כאשר יש דלקת ו/או בצקת בקרנית המספר משתנה במהלך תקופת ההחלמה, לכן אם תבדקי לפני, המספר עלול להשתנות והמשקפים לא יתאימו לך לתקופה ממושכת. בעניין העדשות, רוצים לתת לקרנית להתאושש לגמרי לפני התחלת הרכבת העדשות.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע