איכות ציפוי עדשות

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

27/07/2015 | 17:56 | מאת: ליאור

שלום רב, אני עם קוצר ראייה במספרים גבוהים (-6.5) בערך. רכשתי בעבר משקפי שמש עם עדשות יצור 1.67 (המשקפיים היו קמורות), של חברת אסילור-אופטיפלס (המפעל בקיבוץ אושה). כיוון שמדובר בעדשות יצור ואינדקס גבוה המחיר היה בהתאם גבוה (קרוב ל2000 ש"ח). העדשות הגיעו עם ציפוי "נס צביע", ואחריות של שנתיים. למרות שהקפדתי לא להשאיר את המשקפיים ברכב בחוץ, ולא נכנסתי איתם לסאונה וכו' כעבור שנה וחצי החל להתקלף הציפוי. בחברה החליפו את העדשות על חשבונם. הפעם הציפוי החזיק יותר זמן מעמד- אך התופעה חזרה שוב אחרי כ-3 שנים - התקלפות של הציפוי, עד כדי חוסר יכולת להשתמש במשקפיים היום. כעת אני רוצה להזמין משקפים עם עדשות חדשות ומעוניין להימנע מעוגמת נפש חוזרת בפעם שלישית.... במקום אחד הציעו לי "עדשות שמיר" עם אפשרןת של תוספת אופציונלית של ציפוי אנטירפלקס- אבל רק עם שנתיים אחריות על הציפויים. במקום שני שוב הציעו לי עדשות של אסילור באומרם שאלו עדשות דווקא יותר איכותיות משמיר ומגיעות היום עם 3 שנים אחריות, ובאות בהכרח עם ציפוי אנטי רפלקס , לא נתון לבחירה עם אני רוצה או לא. אני מעוניין לחסוך מעצמי את עוגמת הנפש של התקלפות הציפוי, בפעם השלישית. אינני מבין בכלל מה חשיבות ציפוי אנטירפלקס במשקפי שמש שהרי בעדשות המקוריות הבאות עם המשקפיים יש רפלקציות ברורות מ-2 צידי העדשה, אז לא ברור לי מה הרעיון של האנטירפלקס. 1. אודה להסבר על חשיבות אנטירפלקס במשקפי שמש- האם זה באמת נחוץ או שכדי להימנע מהתקלפות הציפוי צריך להתעקש לרכוש עדשות ללא הציפוי הזה. 2. האם קיימות חברות אחרות שבהן תופעות אלו של קילופים פחות שכיחות ומעניקות אחריות ארוכה יותר או לכל החיים? אודה לשמות. 3. האם הציפוי של הנס צביע הוא ציפוי נגד שריטות - ואולי הוא המקור לבעיה? כיוון שאני מקפיד על שמירת המשקפים בקופסא כשהם לא על העינים האם כדאי אולי לוותר עליו אם הוא ציפוי בעייתי? 4. האם ניתן לתקן ציפוי ממש מתקלף (להסירו לגמרי/לחדשו) או שחייבים להחליף את העדשות? במידה וזה אפשרי איפה עושים כזה דבר? ,תודה!

10/08/2015 | 15:30 | מאת: זויה גוזמן

שלום רב! ציפוי אנטי רפלקס נועד למנוע סינוור ולהעניק ראיה צלולה יותר. במידה ואתה סובל מסינוור יתר בשמש, כדאי לך לעשות ציפוי אנטי רפלקס גם במשקפי שמש. לגבי אחריות על ציפוי וסוגי עדשות כדאי לך לבדוק מול האופטומטריסט המטפל שלך. ידוע לי שאם הציפי התקלף , ניתן להורידו.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע