רכישת משקפיים חדשות

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

14/03/2015 | 14:09 | מאת: Golos

שלום, אני מרכיב משקפיים ע"פ מרשם שקיבלתי משנת 2011. גילי הוא 22 כיום. המספרים שלי הם -8.75 ו -8.50 עם צילינדר של -2. נבדקתי לאחרונה באופטיקנה והמרשם שקיבלתי הוא עוד מספר וחצי בעין ימין ועוד חצי מספר בעין שמאל. לפיכך נוצר מצב שיהיה הבדל של מספר וחצי בין העיניים כשמגיל קטן אני עם הבדל של רבע מספר בין העיניים. כמובן שאלך לחו"ד נוסף אך מספר שאלות 1. האם זה תקין ועלי להיבדק גם אצל רופא עיניים בנוסף לאופטומטריסט? 2. כיצד תהיה ההשפעה על המוח במרחק זה? 3. כיום אני מרכיב משקפיים אשר מתכהות בשמש ואני שוקל לרכוש 2 מסגרות חדשות (אחת ראייה ואחת שמש) - הציעו לי עדשות SEIKO שעולות פי 2 מהרגילות. האם שווה את ההשקעה? 4. הזמנתי תור להסרת משקפיים אצל ד"ר לוינגר. האם מומלץ להשתמש במרשם למשקפיים ממנו או מאופטומטריסט שבדק אותי? 5. המלצתם במספרים שלי - אילו מסגרת לרכוש? פלסטיק או מתכת? והאם יש השפעה לקוטר המסגרת? כיום אני קוטר 44. תודה לעונים!

19/03/2015 | 10:25 | מאת: סטפני ישראלי

שלום, 1. יכול להיות כאלה שינויים, במיוחד אחרי 4 שנים. בעניין המספר אין צורך להתייעץ עם רופא עיניים, זה התחום של האופטומטריסטים. מה שכן מומלץ לבעלי מספרים גבוהים,זה להיבדק אצל רופא עיניים פעם בשנה, כי אתה נמצא בקבוצה שיש בה יותר סיכונים למחלות מסויימות. 2. כשיש הפרש גבוה בין שני העיניים, לא תמיד קל למוח לקבל את הפרשים האלו. אבל , אתה בחור צעיר והמוח מסתגל יותר מהר לשינויים קיצוניים מאשר אצל אנשים מבוגרים יותר. לכן, אני חושבת שאחרי כמה ימי הסתגלות הכל יהיה בסדר. 3. אינני עובדת עם חברת SEIKO, לכן קשה לי לענות לך. 4. בבדיקת התאמה אתה צריך להגיע עם המשקפיים הנוכחיים שלך, כבר יעשו לך שם בדיקת ראיה ע"י אופטומטריסט. 5. במספרים שלך, מומלץ לבחור מסגרת עם עיניות כמה שיותר קטנות, בנוסף מסגרת פלסטיק יסתיר יותר את העובי בצדדים.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע