ראייה מקרוב

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

03/01/2015 | 19:27 | מאת: שרון

הי, אני בת 40, מרכיבה משקפיים/עדשות לשיפור הראייה מרחוק (מס' 4). בתקופה האחרונה כאשר אני רכיבה עדשות או משקפיים אני רואה מעולה למרחק אבחל הראייה שלי מקרוב מטושטשת. ללא משקפיים או עדשות אני רואה מקרוב מצויין. מה צריך לעשות? האם המספר השתנה? ראוי לציין שילדתי לפני 4 חודשים. תודה שרון

04/01/2015 | 13:24 | מאת: סטפני ישראלי

שרון שלום, את צריכה לבצע בדיקת עיניים אצל אופטומטריסט מוסמך, ורק אז ניתן לקבוע מה השתנה. יכול להיות שהמספר למרחק השתנה וגם יכול להיות שמתחיל אצלך תהליך של פרסביופיה ושאת זקוקה למספר שונה לקרוב ע"מ לראות ברור. אם יש לך מיופיה, את תמיד תוכלי לראות ברור ללא משקפיים במרחק מסויים גם אם התחיל תהליך של פרסביופיה. בסביבות גיל ה 40 מתחיל תהליך של פרסביופיה שבה מתחילים לראות פחות טוב לקרוב ללא השפעה על הראיה לרחוק. בראיה לקרוב, יש תהליך אקומודטיבי שבו יש שינויים בקמירות של העדשה התוך עינית מה שמאפר לראות ברור לאותם מרחקים. בסביבות גיל 40, השרירים האחראים על שינויי הקמירות של העדשה נחלשים ועקב זאות מתחלים לראות פחות טוב לקרוב יש צורך במרשם שונה למרחק ולקרוב.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע