הדרדרות ראיה בעין אחת (גיל 50)

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

27/09/2013 | 16:49 | מאת: תמר

שלום, אני בת 50, עם קוצר ראיה מגיל ילדות (מינוס 11 בערך בשתי העיניים). לאחרונה שמתי לב שהראיה בעין ימין הדרדרה, ובדיקת אופטומטריסט העלתה שהמספר עלה ל-13.5. במקביל התפתחה דלקת בעין. בבדיקת רופא עיניים לא נמצאה סיבה רפואית (הבדיקה היתה תקינה, אין קרע ברשתית או משהו אחר והרפא ציינה שלמרות קוצר הראיה אין ממצא רפואי). כך גם בבדיקת עיניים של רופא עיניים אחר לפני שנה בערך. אציין שלא נבדקתי אצל אופטומטריסט כבר יותר מ 5 שנים, ובכל זאת ההתדרדרות נראית לי שקרתה רק לאחרונה. אודה לכל עצה או רעיון מה עלי לעשות ומה הסיבה (האם גיל יכול להשפיע, כפי שהציע האופטומטריסט??). תודה רבה מראש!

03/10/2013 | 08:56 | מאת: דודי בן דוד

שלום רב, ישנו סוג של קטרקט שיכול לגרום לעלייה במספר,לא עברת בדיקה כמה שנים ויכולה להיות הדרדרות מצטברת ,בנוסף יכול להיות שלפני 5 שנים האופטומטריסט החליט על פשרה מסויימת בעין אחת .

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע