עליה במספר של העדשה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

25/08/2013 | 16:19 | מאת: ניר

בתי בת 16 ויש לה בעיה של פזילה עקב רוחק ראיה. כבר כ 10 שנים יש לה פלוס 3 בשתי העיניים. בשנה האחרונה היא משתמשת בעדשות מגע יומיות מסוג מויסט. בבדיקה אצל אופטומטריסט בחנות משקפיים , המספר עלה לה בעין ימין ברבע , מ 3 פלוס ל 3.25. בחנות אמרו לי שזה לא משפיע , וכדאי לה להמשיך להשתמש בעדשות מגע מספר 3 + ב 2 העיניים . האם זה נכון ???

25/08/2013 | 21:34 | מאת: דודי בן דוד

שלום רב, הבדל של +0.25 מספר בגיל צעיר אינו משפיע .רק שימו לב שאתם עוברים בדיקה אצל אופטומטריסט מורשה בלבד ,ומלבד הבדיקה למספר היא צריכה לעבור בדיקה של SLIT LAMP וטופוגרפיה של הקרנית כבדיקות שבשגרה.

26/08/2013 | 10:17 | מאת: אופטומטריסט

במקרה זה הוא לוודא שה3.00+ מישר את הפזילה באותה מידה כמו .ה3.00+. זה לא פחות חשוב במקרה זה, מבדיקה במנורת סדק או מיפוי קרנית.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע