משקפיים חדשות

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

16/07/2013 | 13:51 | מאת: ענת

שלום רב, הממצעים של הרופאה היו שיש לי ORTHOPHORIA וקונברגציה חלשה, הבנתי שזאת בעיית מיקוד ואמרו לי לעדכן למשקפיים חדשות. האופטמיטריסטית עשתה לי בדיקה כ-40 דקות מכיוון שאיבדתי פוקוס באותיות כל הזמן ולמרות שהבאתי לה רפקציה מעודכנת מהרופאה היא החליטה על רפרקציה שונה. במשקפיים החדשות הצילינדר עלה בשני העיניים ושינו את הזווית (המספר שלי בעין אחת 0.75 ובשנייה 1) והמשקפיים נראות כאילו הדביקו שני אדשות אחת לשנייה (מאוד עבות) - אני כבר יותר משבוע אם המשקפיים ואני מרגישה לחץ על העיניים, עדיין קשה לי מאוד להתרכז בעבודה, אני מאבדת פוקוס כל הזמן וזה גורם לי לכאבי ראש. אני כל הזמן צריכה להתרכז בשביל לראות, רציתי לדעת האם יתכן שלוקח כל כך הרבה זמן להתרגל למשקפיים? יכול להיות מצב שעקב חוסר התאמה דווקא המשקפיים החדשות מחמירות את המצב?

18/07/2013 | 20:17 | מאת: דודי בן דוד

שלום רב, בבדיקת ראייה צריך לבדוק את המספר וכן תפקודי ראייה.לאחר הבדיקה האופטומטריסט צריך להחליט אם משקפיים בלבד יפתרו את הבעיה או צריך לשלב בנוסף אימון חזותי(במידה ויש בעיית מיזוג כמו שציינת),לכן גשי לאופטומטריסט המטפל אחרי שבוע עם המשקפיים להשלמת בדיקה ובמידת הצורך יפנו אותך להמשך טיפול משלים למשקפיים.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע