תדירות החלפת עדשות מגע רכות

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

26/05/2013 | 11:43 | מאת: מירי

לפני מס' שנים (בסביבות 5 )רכשתי עדשות מגע רכות. האופטיקאי שלי לא אמר לי להחליף אותם כל כמה חודשים/שנים. אני מנקה אותם כמעט על בסיס יומי. לאחרונה הרבה אנשים התחילו להגיד לי שמה שאני עושה ( לא מחליפה אותם על בסיס קבוע)- יכול לגרום נזק לעיניים. אשמח לשמוע דעת מומחה בנושא. תודה!

29/05/2013 | 19:32 | מאת: דודי בן דוד

שלום רב, אחרי תקופה של כ-18 חודשים חומר הגלם של העדשה מתחיל להתפרק וברגע שהוא מתםרק העדשה מתחילה לצבור משקעים של שומנים וחלבונים שזה אידיאלי לגידול חיידקים אפשר בקלות להגיע לזיהום!!!

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע