לא מצליח להסתגל למולטי פוקל

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

18/04/2013 | 13:51 | מאת: אורן

אני בן 64 ועד עתה היו לי משקפי קריאה בלבד. כעת צריך גם למרחק ועשו לי מולטיפוקל יקרים מאד עם מספר 1 למרחק ותוספת 2.5 לקריאה ( יש גם צילינדר שונה בעיניים). שטח הקריאה יוצא לי קטן מאד, אזור מטושטש גדול , וכתוצאה כאבי ראש ועיניים ולמעשה אני לא הולך עם זה כל היום אלא רק בחוץ, לנהיגה וכד'. למחשב שולחני יש לי ממילא משקפים מיוחדות ולקריאה גם משקפים נפרדות. האופטמטריסט מתעקש שאמשיך לנסות ( כבר חודש) אבל לא נראה לי שיש סיכוי. האם לא עדיף במצבי לעשות ביפוקל ?

18/04/2013 | 20:03 | מאת: דודי בן דוד

שלום רב, אם אין תופעות לוואי של כאבי ראש או דמעת יתר ואתה לא מעונין להרכיב באופן קבוע אז תעשה משקפים חד מוקדיות למרחק.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע