מספר ראייה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

30/12/2012 | 19:32 | מאת: ענת

שלום, אני בת 28 ולפני כשנתיים התחלתי להרכיב משקפי ראייה המספר היה -0.25 ו- -0.5. לפני כשנתיים לאחר בדיקה אצל רופא עניים התברר כי המספר עלה בחצי בכל עיןובנוסף גם נוסף צילינדר בכל עין של כרבע. אתמול הלכתי לבדיקת עיניים אצל אופטימטריסט, לאחר שהתחלתי להרגיש שינוי קצת בראיה, התברר כי המספר עלה עוד ברבע ( כרגע עומד על -1 ו- -1.25), אני עובדת רוב הזמן מול המחשב וכמעט רוב הזמן לא מרכיבה את המשקפיים ( רק בנהיגה ומול הטלויזיה) . השאלה שלי האם שינוי של רבע מספר מהווה שינוי דרסטי בראייה(אין שינוי במספר הצלינדר)? האם זה נחשב לחריג? מה ניתן לעשות על מנת למנוע את התדרדרות הראייה והאם ייתכן שההתדרדרות נובעת מכך שאינני מרכיבה משקפיים רוב הזמן? קצת נלחצתי בעקבות השינוי המתמיד ברמת הראייה, אודה על קבלת תשובה בהקדם .

01/01/2013 | 15:48 | מאת: דודי בן דוד

שלום רב, אין ספק שהעיסוק שלך מהווה "זרז" לעלייה במיופיה (קוצר ראייה) יש מחקרים שמצביעים שברגע שמרכיבים את התיקון(משקפיים\עדשות מגע),המספר מתייצב,ממליץ בנוסף פעם בשעה לעשות הפסקה מהמחשב והתמקד בנקודה רחוקה באינסוף ל-20-30 שניות זה ישחרר את העיניים וימתן את הגידול במספר.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע