שאלה קטנה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

02/11/2012 | 00:57 | מאת: גבר

האם יש קשר בין אוננות (או אוננות מוגברת) לבין (התדרדרות) יכולת הראייה?

05/11/2012 | 14:00 | מאת: דודי בן דוד

שלום רב, הרמב"ם שהיה מגדולי הרופאים כתב במשנה תורה - ספר המדע - הלכות דעות פרק ד': ''שכבת זרע היא כוח הגוף וחייו ומאור העיניים וכל שתצא ביותר הגוף כלה וכוחו כלה וחייו אובדים הוא שאמר שלמה בחכמתו אל תיתן לנשום חילך. כל השטוף בבעילה זקנה קופצת עליו. וכוחו תשש. ועיניו כהות. וריח רע נודף מפיו ומשחיו ושער ראשו וגבות עיניו וריסי עיניו נושרות ושער זקנו ושחיו ושער רגליו רבה, שיניו נופלות והרבה כאבים חוץ מאלו באים עליו. אמרו חכמי הרופאים אחד מאלף מת בשאר חולאים והאלף מרוב התשמיש.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע