עדשות מגע רכות- צילינדר

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

28/09/2012 | 18:13 | מאת: אלון

לפני כשנתיים נודע לי כי יש לי בשתי העיניים צילינדר בלבד. שמאל- 1.75. ימין- 0.75. ניסיתי משקפיים ואני פשוט בצורה קיצונית לא רוצה להרכיב את המשקפיים (וגם אין באפשרותי לבצע לייזר). מאז ניסיתי סוגים רבים של עדשות מגע אבל לא מצאתי אף אחת שתתאים לי מבחינת הנוחות בעיניים. תמיד אני מרגיש איתן כמו שמרגישים אם מסתכלים היישר אל הרוח שיוצאת מן המאוורר ולא יכולים להשאיר את העיניים פקוחות אפילו לכמה שניות בודדות מבלי למצמץ. מאין הרגשה של עיניים עייפות כל הזמן בזמן שאני איתן. ניסיתי טיפות להרטבת העיניים אך מסתבר שזאת לא הסיבה להרגשה. אשמח אם יש לך עצה טובה/ שונה לתת לי. אולי קיימות טיפות שונות שאינן טיפות הרטבה למשל? וכו'. המון המון תודה ושבת שלום!

30/09/2012 | 13:52 | מאת: דודי בן דוד

שלום רב, האם עברת בדיקת התאמה לעדשות המגע אצל אופטומטריסט מוסמך?

30/09/2012 | 15:34 | מאת: אלון

עברתי בדיקות באופטיקנה ושם אנחנו מנסים סוגים שונים של עדשות.

02/10/2012 | 18:46 | מאת: דודי בן דוד

שלום רב. אני לא חושב שזה עניין של טיפות הרטבה כאלו או אחרות. בבדיקה של בריאות העין בין היתר עוברים גם בדיקה של יובש ושם מחליטים על עדשות המגע המתאימות היותר עבורך .היום ישנם עדשות מגע עם חומר גלם מתקדם והרבה אפשרויות . גש לאופטומטריסט נוסף לבדיקה והתאמה.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע