ייעוץ לגבי משקפיים !!

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

26/06/2007 | 14:23 | מאת: יוני

שלום ! לפני כ-5 חודשים נבדקתי ע"י רופא עיניים אשר בישר לי שאני צריך משקפיים כאשר המספר נע סביב 1.25 ל-1.5. כאשר ראיתי אופטמטריסט המספר שלי ירד ונע סביב המספר 1 . האופטמטריסט אמר לי שאני מבחינתו , אם זה לא מפריע לי אני לא חייב בהרכבת משקפיים . יש לציין שבבבדיקת הרופא ההיתי חולה ומנוזל והעיננים שלי היו אדומות ( אודם קל בעיניים כתוצאה מהמחלה ) . השאלות שלי הן : 1. יכול להיות שהאופטמטריסט צודק ואני לא צריך משקפיים ? ( האם המספר שלי נמוך ולא מחייב הרכבה ) ?? 2.האם בכך שאני לא מרכיב משקפיים המספר שלי עלול לעות , או שזה לא קשור ?? 3. האם יכול להיות שאני בכלל לא צריך משקפיים כי לפי דעתי יש לי איזה אלרגיה של העיניים וכאשר נבדקתי אצל הרופא היא ממש באה לידי ביטוי וגם קצת אצל האופטמטריסט !! בתודה מראש !!

26/06/2007 | 18:14 | מאת: קובי בריג

אשיב לך מהסוף להתחלה ואפתח בשאלה:האם אתה מרגיש גם כעת, שראייתך מטושטשת לרחוק, שאתה לא מצליח לזהות עצמים או שלטים מרחוק? אני מניח שהתשובה לשאלה זו היא חיובית, ולכן בוודאי שיש לך קוצר ראייה. אלרגייה חריפה עלולה ליצור טשטוש ראייה ואולי?? אף ליצור מספר מלאכותי מזערי אך קשה לי להאמין שזה המצב אצלך. גם לפי הבדיקה של הרופא עיניים וגם לפי בדיקתו של האופטומטריסט אובחנת כבעל קוצר ראייה כאשר ההבדל ביניהם היה באבחנת עוצמת קוצר הראייה והמלצתם בדבר הצורך במשקפיים. שים לב,שהאופטומטריסט לא אמר לך,שאתה לא זקוק למשקפיים הוא רק אמר, שבמידה ואתה לא מרגיש צורך במשקפיים אז אתה לא חייב. לגבי שאלתך בדבר עליית מספר כתוצאה מאי שמוש במשקפיים, אז אל חשש ,המספר שלך לא יעלה בגלל ,שאתה לא משתמש במשקפיים,לעליית מספר יש מכניזם משלו. לסיכום: אם אתה מרגיש ירידה באיכות חיים שלך בשל הקוצר ראייה שלך אז גש והזמן לך זוג משקפיים ותשתמש בהם רק מתי שאתה מרגיש צורך. ואם אתה מרגיש שאתה מסתדר מצויין גם ללא משקפיים ואתה לא סובל מכאבי ראש,או חוסר נוחות כללית סביב העיניים אז תדחה את העניין הזה ואל תחשוש לגידול במספר.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע