הבדל בבדיקות עיניים ברפואה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

12/12/2020 | 14:57 | מאת: ארנון

שלום מה ההבדל בין רופא עיניים לאופטומטריסט למי צריך ללכת שיש בעיה בעיניים לשניהם לאחד מהם ?

שלום רופא עיניים בודק בעיקר בריאות העין. דברים כמו לחץ תוך עיני , יובש, קטרקט, מחלות רשתית ומחלות עיניים אחרות.. אופטומטריסט בודק לקות ראייה. מתאים משקפיים ואביזרים אחרים לצורך תיקון הראייה. אם הבעיה היא של חוסר חדות ראייה אפשר להתחיל מאופטומטריסט שיתאים משקפיים. אם הוא יחשוד שהסיבה של חוסר חדות נובע מסיבה רפואית אחרת הוא יפנה אותך לרופא עיניים. ושיגרתי, אצל רופא עיניים מביאים ילדים מתחת לגיל 6 שאמורים להיבדק עם טיפות או עם חשד לפזילות ועוד. ומגיל 40 מומלץ ללכת לביקור שיגרתי לרופא עיניים כל שנה שנתיים. כמו כן גם אנשים הסובלים ממחלות סיסטמיות שדורשות מעקב של העיניים כמו סכרת . וכמובן כל דבר או תחושה חריגה , כואבת, או פתאומית מצריך בדיקה אצל רופא עיניים בכל שלבי החיים. בהצלחה

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע