התאמת עדשות מגע עם צילינדר

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

04/10/2020 | 22:41 | מאת: עמיתה

עשיתי בדיקה לעדשות מגע, וקבעו (מינוס) 7 ו- 8 עם צילינדר בשתי העיניים. מכיוון שלא ראיתי טוב בדקו אותי שוב, ובשתי העיניים: - הגדילו את המספר ברבע, - הגדילו את הצילינדר בחצי - ושינו את הזווית של הצילינדר ב- 45 מעלות. גם זה לא עובד, אז מציעים לי לחזור למספר המקורי (לפני ההגדלה) אבל בלי צילינדר. גם זה לא מוצלח. זה בכלל סביר? האם יש בעיה להתאים צילינדר בעדשות רכות דו-שבועיות במספרים כאלה? האם עדשות שנתיות מאפשרות התאמה טובה יותר? --- יצויין שאמנם קשה לי להגיע להתאמה אבל אני לא "לקוחה שאף פעם לא מרוצה" - מהאופטומטריסט הקודם הייתי מאוד מרוצה, אבל לצערי מעבר למקום אחר אילץ אותי לחפש מישהו חדש

שלום חסר כמה נתונים כדי לענות במדויק אבל באופן כללי התאמה של עדשות מגע עם צילנדר יכול להיות קצת יותר מורכב כי לפי צורת הקרנית לפעמים הצילנדר לא יושב נכון. עם זאת נראה שהשינויים שעשו אחרי ההתאמה הראשונה היו די גדולים אולי שווה לנסות במקום אחר לקבל חוות דעת נוספת. בהצלחה

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע