עדשות מגע............................................................

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

05/08/2020 | 13:00 | מאת: דנה

שלום, אני בת 44 ולאחרונה מתקשה לקרוא עם עדשות המגע ולכן כמעט ולא משתמשת בהן אלא רק במשקפיים שאני צריכה למרחק. נוצר מצב שכל היום אני מרכיבה ומורידה את המשקפיים מכיוון שכאשר אני צריכה לקרוא המשקפיים מפריעים לי. מסיבה זו הפסקתי להרכיב את עדשות המגע. המס' שלי הוא 3 ו3.25, ללא צילינדר. אופטימטריסט הציע לי לקנות עדשות שעדשה אחת תהיה לרחוק ועדשה אחת מקרוב ואמר לי כי כך לא תהיה לי בעיה. הופתעתי מאוד לשמוע שהדבר אפשרי. שאלתי היא - מה דעתך על פתרון כזה? האם מוכר ומומלץ? (מדגישה שוב כי לקריאה איני צריכה משקפיים כלל...). בתודה מראש, דנה.

10/08/2020 | 15:29 | מאת: באותה סירה

את לא רואה טוב גם כבר לקרוב!! לכן כשאת שמה עדשות או משקפיים זה מפריע לך בגלל המספר הקיים. הפתרון: משקפי מולטיפוקל או כמו שהציע לך- גם לי הציעו. אפשר גם בעדשות מגע עין רחוק עין קרוב.. זה קצת משגע. או לחכות עד שהמספר מקרוב ממש יפריע לך. ואז לעשות משקפי מולטיפוקל כי זה יקר בטירוף. מה גם שאם המספר ישתנה...וגם לזה צריך להסתגל. כשתתחילי לא לראות כתב כתב בקריאה נניח מעיתון או מה שכתוב על תרופות הרי שאם תרחיקי תראי שאת רואה יותר טוב יש שלב שלא נראה בכלל טוב מקרוב ואז אין מנוס ממולטיפוקל. זה נקרא זוקן ראיה. בהצלחה הכל עלות פר תועלת :)

16/08/2020 | 09:08 | מאת: דנה

היי, ניסית עדשה אחת למרחק ואחת לקריאה? לגבי מה שכתבת- אני כן רואה טוב מקרוב!מאמינה שבהמשך זה ישתנה אבל נכון לעכשיו כן רואה טוב מקרוב...

שלום דנה את בעדשות מגע לא רואה טוב מקרוב. יש לך כמה אפשרויות לפתור את הבעיה: את יכולה לקנות משקפי קריאה להרכבה מעל העדשות מגע שתרכיבי לפי הצורך. את יכולה לקנות עדשות מגע מולטיפוקל. שיתנו מענה לרחוק וקרוב. או את יכולה להרכיב עדשה אחת לרחוק ועדשה אחת מותאמת לקרוב. זה בהחלט פתרון לצורך שלך. שווה לבקש מהאופטומטריסט שלך חודש ניסיון לבדוק אם את מתרגלת לזה. בהצלחה

19/08/2020 | 08:20 | מאת: באותה סירה

היי דנה, יכול להיות שהאופטומטריסט הקבוע שלי ניסה משהו כי אני זוכרת שדיבר על זה.לא סיפר לי שניסה אני לא כך כיום ולא רוצה. יש כאלו ש מתרגלים. גם אני רואה טוב מקרוב בלי כלום. בבית אני קוראת בלי העדשות ובלי משקפיים.מקרוב. הבעיה בחוץ. אי אפשר לשים עדשות ולהוריד אותם כשאני קוראת מקרוב. על כן יש לי גם משקפיים זה מצריך להוריד אותם במרחק קרוב אבל זה היתרון. אני ממליצה לך להמתין עם המולטי עד שלא תראי מקרוב (בלי משקפיים או עדשות.) אז אני אעשה מולטי...בינתיים כתבתי לך מה הפתרון שלי נכון לעכשיו אני עם עדשות לעבודה אני עם משקפיים כל השעות. זה לא בריא להיות כל הזמן עם עדשות ואני כזאת צריך לאוורר את העיניים כשעובדים מול מחשב העיניים לא הכי ממצמצות ואז נהיה גם יובש ויש גם מזגנים.. אז טוב שיש לנו משקפיים. המבאס זה להוריד אותם. פחות ממליצה לך על משקפיים על העדשה עם תיקון מספר. כי זה גם משהו שאת שמה ומורידה. בעתיד ...אפרופו לא לראות מקרוב אפשר בנייד להגדיל את גודל הכתב. אפשר זכוכית מגדלת.. בהצלחה לנו

23/08/2020 | 14:25 | מאת: דנה

תודה לך על התשובה!!

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע