התאמת מספר משקפיים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

21/10/2019 | 23:20 | מאת: קרן

שלום רב, יש לי קוצר ראייה - מינוס 4.5 בעין ימין עם צילינדר חצי (אם אני זוכרת נכון) ומינוס 3.5 בעין שמאל עם צילינדר 0.75. לפני כשנה הרגשתי שאני לא רואה טוב בנהיגה בלילה והלכתי לעשות בדיקה, לאחר שהתאימו לי מס' (אמרו לי שירד לי המספר בעין ימין בחצי אך על מנת לא לבלבל את העין יורידו לי ברבע) ולאחר מכן לא הרגשתי שיפור. הלכתי לרופא עיניים והוא המליץ על שני אופטימטריסטים. האחד אמר לי שאני צריכה עדשות משקפיים כמו מולטיפוקל בשם וולנס (המספר נשאר בערך אותו דבר) והשני אמר שהמספר בעין ימין הוא מינוס 5 ללא צילינדר ואמר שהבדיקה הראשונה שעשו לפני שנה נכונה אך הם לא התייחסו לקרוב, ושיש לי פלוס אחד וגם המליץ על עדשות כמו מולטיפוקל אבל לא מולטיפוקל. וכעת שאלתי: התקשרתי לאופטימטריסט הראשון על מנת לשאול לגבי הפלוס אחד שזיהה השני, הוא ענה לי שאין לי פלוס אחד, שהכול אצלי מינוס. עניתי שלמיטב הבנתי מולטיפוקל ודומיו זהו פלוס ומינוס, לא ? והוא ענה שאצלי הכול מינוס. יש דבר כזה ?כעת אני לא יודעת מה לעשות, על מנת לקרוא מקרוב אני מורידה את המשקפיים ותוהה האם ללכת לאדם שלישי שיכול לתת לי מענה אך באותה מידה גם יכול לבלבל אותי יותר.

23/10/2019 | 18:17 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום קרן, קשה לי לענות על שאלותיך מכיוון שלא בדקתי אותך ושאין לי את נתוני הבדיקה המלאים שלך. הייתי ממליצה ללכת לאופטומטריסט מנוסה ומומלץ נוסף.

23/10/2019 | 19:30 | מאת: קרן

אני מבינה אך לא ענית לשאלתי הפשוטה האם יש דבר כזה שהכול אצלי מינוס ? מולטיפוקל ודומיו לא בהכרח פלוס ומינוס יחדיו ? תודה

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע