ראיית צבעי יסוד במקרן

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

17/10/2019 | 00:43 | מאת: בתאל

יש לי שאלה קצת מוזרה.. אני סטודנטית ולעיתים בשימוש בסוג מסוים של מקרן אני רואה את צבעי היסוד- אדום ירוק וכחול, במבט חטוף. הבנתי מסטודנטים אחרים כי הם יכולים לראות זאת רק בהזזה מהירה של העיניים מצד לצד. בנוסף ראיית הצבעים לא מפריעה להם אך היא מפריעה לי מאוד ואף גורמת לי לפעמים לאיבוד ריכוז. אציין שלפעמים אני גם רואה שני צבעים כשאני מזיזה את המבט במנורות מסוימות- כחול וצהוב כשהצבע שהמנורה מפיצה הוא לבן. השאלה שלי היא למה אני רואה את הצבעים הללו והאם דבר זה מצריך טיפול.

23/10/2019 | 17:14 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום בתאל, מדובר בתופעה אופטית של שבירת קרני האור הגורמת לך לראות את צבעי היסוד. נסי לשבת בזווית אחרת מהלוח.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע