PD יחיד לאסטיגמטיזם לראיה מקרוב ומרחוק, הרכבת מספר שלילי בעת קריאה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

21/07/2019 | 04:15 | מאת: דן

שלום, אני מרכיב משקפיים בעיקר בשל אסטיגמטיזם. ה-PD שבמרשם תואם את זה שמדדתי בעצמי בעת התמקדות בחפץ רחוק. האם לא מתעוררת בעיה בעת קריאה עם משקפיים כנ"ל, כאשר ה-PD מתקצר? כמו כן, האם התאמת המשקפיים, בנוסף, מספר קל (שלילי, -0.5 או -0.75, לראייה מרחוק) לא תקשה על העין בעת קריאה? אני שואל בעקבות זמן הסתגלות ארוך שנדרש למשקפיים (כשבוע וחצי), פגיעה קלה אך מורגשת בשיווי המשקל גם לאחר ההסתגלות, וכאבי ראש ועייפות בעת קריאה ממושכת, מעבר להתעייפות טבעית כפי שהייתה טרם עלה הצורך במשקפיים. תודה!

25/07/2019 | 16:24 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום דן, לא אמורה להיווצר בעיה בעת קריאה בגלל שינוי ה PD, אלא אם מדובר במספרים גבוהים. אם קיים קושי בהסתגלות למשקפים אפילו לאחר 10 ימי הרכבה, יש לחזור לאופטומטריסט הבודק.

28/07/2019 | 08:33 | מאת: דן

תודה!

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע