עין אחת פלוס ועין אחת מינוס

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

29/05/2019 | 09:39 | מאת: יעקב א

מגיל מאוד צעיר היו לי משקפיים עם מספר פלוס, לראייה מקרוב. עם השנים המספר ירד (בעין אחת בעיקר) עד שלבסוף נשארתי עם עין אחת 0 ועין אחת 3+ (יש שמכנים אותה עצלה). הרופא עיניים אמר לי שאין צורך להרכיב יותר את המשקפיים. לפני כשנה התחלתי לא לראות טוב בעין הטובה שלי, ולאחר בדיקה נאמר לי שבעין ימין יש לי עכשיו -1 ובעין שמאל +3. פה מתחילה הבעיה. רופא העיניים טען שאם ארכיב משקפיים עם עדשה אחת פחוס ועדשה אחת מינוס זה יפגע לי בראייה ובמוח, שיקבל כל הזמן תמונה כפולה (אחת מכל עין) במקום תמונה אחת מאוחדת. אך אני לא רואה טוב ואני משתגע כבר כל פעם להחליף עיניים, כל פעם לעצום אחת כדי שאראה טוב בשנייה, לקרוב או לרחוק. בנוסף יש לי לא מעט כאבי ראש ועייפות בחודשים האחרונים, אני חושש שזה בגלל זה (לאחר שלא נמצאה שום סיבה בבדיקות דם ובבדיקות שגרתיות אחרות לכאבים). אשמח לעצה מה לעשות, כן משקפיים או לא, ומה מומלץ,האם כאבי הראש יכולים להיות בגלל הראייה? תודה!! יעקב

10/07/2019 | 17:48 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום יעקב, האם ניסית להרכיב משקפים עם המרשם החדש? אם כן וזה גרם לך לתחושה לא נעימה ולראייה כפולה אמליץ לך לנסות להרכיב עדשות מגע, זה מבטל את אפקט גודל הדמות שנוצר כתוצאה מהבדלים גדולים במספרים של שתי העיניים.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע