עדשות משקפיים - מולטיפוקל

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

05/03/2019 | 21:29 | מאת: גולד

שלום, האם עדשות משקפיים מולטיפוקל שנמסרו ללקוח והתברר כי הן לא תקינות כמו מספר לא תקין (האופטומטריסט לא בצע בדיקה תקינה), עובי עדשה לא בהתאם לציפיות (הוזמנה עדשה דקה בעובי 1.7 אך לא הוסבר במעמד בחירת המסגרת שככל שהקוטר של המסגרת גדול העדשה תהיה עבה בקצה למרות שהוזמנה עדשה דקה) וכו׳ - האם ניתן להשתמש באותה עדשה, כלומר לתקן את המספר ו/או להתאימה למסגרת אחרת או שלא?

07/03/2019 | 09:29 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום גולד, הבעיה בהעברת עדשות מולטיפוקליות היא שכאשר נלקחות המדידות למיקום המוקדים בעדשה הן מתבצעות בהתאם לפנים ולמסגרת שנבחרה. אם מעבירים את העדשות עם הפרמטרים של מסגרת אחת למסגרת שונה בצורה ובגודל, ברוב המקרים ההתאמה לא תהיה מדויקת.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע