שני מרשמים לעדשות פריזמה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

24/01/2019 | 18:05 | מאת: Embryonic

שלום רב, אני סובל זה מספר חודשים מכאבי עיניים מתמדים בהתסכלות על עצמים קרובים, הנובעים, ככל הנראה, מפזילת גובה סמויה אשר לא טופלה קודם לכן. ביצעתי מספר בדיקות ראיה במוסדות שונים; באחת הבדיקות הומלץ על פריזמה 1.5 BD ו-1.5 BU, ובאחרת על 2 BD ו-2 BU. רכשתי משקפיים עם פריזמה 1.5, ואני מרכיב אותם זה חמשה ימים. הכאב פחת, אך הוא עדיין קיים כל העת, ועדיין קיימת תחושה כאילו העין הפוזלת יוצאת ממקומה. איך אוכל לדעת אם המרשם בו השתמשתי הוא הנכון? ניתנו לי בבדיקות שלושה מרשמים שונים זה מזה בכל פרמטר (ספרה, צילינדר ופריזמה), וכאשר אני סובל מכאבי עיניים, לא ייתכן שעליי להמר על מרשם זה או אחר ולרכוש עוד ועוד משקפיים. אודה לעצתכם.

29/01/2019 | 19:26 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום, אני ממליצה לך קודם כל להיות במעקב אצל אחד האופטומטריסטים שבדקו אותך, יתכן וההסתגלות למשקפים תדרוש בדיקה חוזרת. איני יכולה לתת תשובה חד משמעית לגבי המרשם הנכון כיוון שלא בדקתי אותך ואין לי את תוצאות הבדיקה המלאות שלך.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע