עדשות דיגיטליות ועדשות מגע

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

15/10/2018 | 09:08 | מאת: אופיר

שלום רב, אני מרכיבה משקפים מזה שנים רבות בעבר הלכתי גם עם עדשות יומיות. לאחרונה עלה לי המספר, נוסף צילינדר ובבדיקה נמסר לי כי ההמלצה על משקפיים עם עדשה דיגיטלית. כאשר ניסית את העדשות מגע המולטיפוקל לא הצלחתי להגיע לראיה מיטבית והוצע לי לחזור לעדשות מגע רגילות עם תוספת משקפי ראיה לקרוב. כיצד יתכן שעם משקפים רגילות לא דיגיטליות אני רואה טוב ואילו עם עדשות הראה לקרוב השתבשה פתאום?! האם באמת לאור הגיל 45 והמספר 6 וצילינדר 1.5 ההמלצה למשקפיים עם עדשה דיגיטלית? והאם באמת הדרך היחידה ללכת עם עדשות מגע זה בשילוב משקפיים לקרוב? אודה לעזרה.

19/10/2018 | 12:54 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום אופיר, לאחר גיל 45 מופיע הצורך בתוספת לקריאה, אנשים שמרכיבים משקפים למרחק לרוב יצטרכו תוספת של משקפי קריאה לקרוב. הפתרונות האפשריים הם: שני זוגות משקפים- רחוק וקרוב, עדשות מולטיפוקליות אשר מאפשרות ראיה מרחוק, טווח ביניים(מחשב) וקרוב, עדשות מגע מולטיפוקליות, עדשות מגע עם מספר לרחוק + משקפי קריאה או עדשות מגע עם מספר לקריאה + משקפים למרחק. עדשות מגע מולטיפוקליות הן פתרון נוח וטוב אך לרוב לא יתנו ראייה של 100% למרחק ו/או לקריאה.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע