מספר במשקפיים שונה בשתי בדיקות שנערכו בהפרש של מספר ימים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

28/08/2018 | 20:54 | מאת: גלי

היי. אני מרכיבה עדשות מגע ביום יום (מספר מינוס 2.75). אני מעוניינת לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. בגלל שצריך להיות ללא עדשות מגע במשך מספר ימים לפני בדיקת ההתאמה לניתוח, ניגשתי לחנות משקפיים כדי לקנות משקפיים. בחנות המשקפיים ביצעו לי בדיקת ראייה (שבוצעה לאחר שהורדתי את העדשות וחיכיתי 15 דקות). המספר שנמצא לי היה -2.75 בשתי העיניים ועשו לי משקפיים עם המספר הנ״ל וראיתי בהם טוב. מספר ימים לאחר מכן הלכתי לחנות משקפיים נוספת כדי לקנות זוג משקפיים נוסף שיהיה לי איתו יותר נוח (עם מסגרת יותר קלה מהזוג הראשון). שוב ביצעו לי בדיקת ראייה והפעם נאמר לי שהמספר שלי הוא מינוס 2.25 בשתי העיניים. השאלה שלי היא איך יכול להיות שבכל בדיקה נמצא לי מספר שונה? ומה הוא המספר הנכון? חשוב לציין ששני האופטומטריסטים בדקו באותה שיטה (מכשיר אוטומטי + בדיקת קריאה מלוח). תודה

03/09/2018 | 14:06 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום גלי, האם את מרגישה שאת רואה טוב בשני המצבים? לאיזו חדות ראייה הגעת בכל אחת מהבדיקות? האם יש הרגשת לחץ בעיניים באחד מהם?

04/09/2018 | 15:58 | מאת: גלי

היי אורה, בשתי הבדיקות הגעתי לחדות ראייה כך שראיתי את השורה התחתונה בלוח, יחד עם זאת נדמה לי דיי בוודאות שאצל האופטומטריסט השני (זה שמצא לי מספר קטן יותר) הלוח היה קרוב הרבה יותר (יכול להיות שהוא הקטין יותר את המספרים כדי ״לחפות״ על המרחק הקצר יחסית ביני לבין הלוח). עדיין לא אספתי את המשקפיים עם המספר הנמוך מהחנות, אז אני לא יודעת איך הם לעומת המשקפיים עם המספר הגבוה יותר. מאיזה מרחק מהלוח אמורים לבצע בדיקת ראייה? לגבי תחושת לחץ בעיניים, לא זכור לי שהרגשתי הבדל בתחושת הלחץ (אני רגילה לשים עדשות מגע עם מספר -2.75 אז גם אם המספר ה״אמיתי״ נמוך יותר, אני כבר רגילה לאמץ את העין בהתאם לעדשה של -2.75). תודה

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע