בן 22 לא מצליח לקרוא.

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

17/08/2018 | 20:54 | מאת: מתן

היי, אני קצת מתוסכל, הבעיה לא מהיום עוד מתקופת התיכון, אני לא מצליח לקרוא ספר מעל לכמה דקות, המילים הופכות מטושטשות ואני בכל רגע ממצמץ ונוגע בעיניים. בסביבות גיל 18-19 ביקרתי אצל 4 רופאי עיניים, 3 אמרו שאני צריך משקפיים (כל אחד אגב אמר מספר אחר לחלוטין), והרביעי טען שאין לי שום בעיה אך העיניים עייפות מאוד. בעבודה שלי אני מתעסק במחשבים כ-8-10 שעות ביום, ובשאר הזמן אני בפלאפון, ואני מבין את הנזקים. אך קצת מרגיש לי מוזר שאני לא מצליח לקרוא ספר ואחרים כמונים מצליחים. עשיתי לפני כמה ימים בדיקת ראיה בחנות משקפיים והאופטומטריסט אמר לי שהראיה שלי מצוינת. הצעות? המלצות? תודה! אשמח לייעוץ! נ.ב. אין לי בעיה לקרוא כשזה במחשב, אני מגדיל את הפונט ל-150% וקורא בלי שום בעיה מאמרים ארוכים. (אם זה על 100% פונט אז קצת קשה)

23/08/2018 | 10:14 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום מתן, אמליץ לך לפנות לבדיקה אצל אורטופטיסט ובנוסף לשקול רפרקציה עם הרחבת אישונים.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע