בחירת סוג משקפי ראיה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

07/07/2018 | 13:12 | מאת: שיר

שלום, הוצעו לי 2 אופציות למשקפיים. אחת: משקפיי ביפוקל שיהיו טובות לראיה מרחוק ולקריאה. אופציה שניה: משקפי אופיס שהשימוש בהן יהיה רק למחשב. כיום אני מרכיבה משקפי מולטיפוקל והם אינן נוחות לי לקריאה מקרוב וגם לא לראיה מרחוק בגלל שדה הראייה הקטן. יש לי מורכבות בעיניים: כמעט 5 צילינדרים בכל עין וגם פריזמות. מהי המלצתכם?. האם שדה הראיה במשקפי ביפוקל הינו גדול? והאם ניתן גם לעבוד איתן במחשב? תודה

09/07/2018 | 12:46 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום שיר, בעדשת ביפוקל מתקבלים שני מוקדים, האחד מיועד לראייה מרחוק והשני לקריאה. בעדשות מולטיפוקל מתקבלים שלושה מוקדים עיקריים, האחד לרחוק השני למרחק ביניים (מחשב) והשלישי לקריאה. בעדשות מולטיפוקל שדה הראייה מעט מצומצם יותר מעדשות ביפוקל אך היתרון של עדשות המולטיפוקל הוא שהן מאפשרות ראייה בטווח הביניים (מחשב).

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע