הסתגלות לשקפיים חדשים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

27/06/2018 | 11:55 | מאת: קרן

אני שבוע בדיוק עם משקפיים חדשים. המספר לא השתנה - 2 ורבע בעין אחת, 0 בעין שניה. יחד עם זאת האופטומטריסט העלה לי את הצילינדר ברבע מספר בשתי העיניים. (לא יודעת מה מספר הצילינדר אבל לא צריך להיות גדול) אני מתקשה להסתגל למשקפיים מה שלא קרה לי מעולם בעבר. אני מרגישה קצת מסוחררת ויש לי קצת כאבים בעיניים ותחושה לא נוחה כשאני עם המשקפיים. עליי לציין שאני לא עם משקפיים כל הזמן. רק כשאני בעבודה מול מחשב/טלויזיה/קריאה. דבר נוסף, אני סובלת מבעיית אוזן פנימית מזה 15 שנה וזה מתבטא בסחרחורות והפרעות בשיווי המשקל. יחד עם זאת, המשקפיים הישנים שלי לא גרמו לי מעולם להפרעות כמו החדשות. חזרתי לאופטומטריסט אתמול שעשה בדיקה נוספת ואמר שהוא עומד מאחורי הקביעה שלו. הוא אמר שייתכן שהעובדה שהמשקפיים הישנים שלי היו יותר קטנים והעדשות היו יותר צרות (מה שנכון) - זה מה שגורם לקושי בהסתגלות. האם התופעות האלה נורמליות ואם כן כמה זמן נוסף להמתין לפני שאני שוב חוזרת לאופטומטריסט ? האם כדאי לחזור למספר הקודם שלי וזהו ?

02/07/2018 | 15:32 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום קרן, נסי להרכיב את המשקפים עוד 10 ימים. אם תחושת אי הנוחות לא חולפת, חזרי אל האופטומטריסט המטפל, יתכן שאת לא מצליחה להסתגל לצילינדר.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע