ירידה במספר עדשות מולטיפוקל

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

22/01/2018 | 12:24 | מאת: יעל

אני בת 67,מרכיבה משקפי קריאה מגיל 45.במשך הזמן המספר גדל וגם ירדה הראיה למרחקים קצרים וארוכים. כתוצאה מכך אני מרכיבה משקפיים עם עדשות מולטיפוקלמזה, מזה 10 שנים, ללא שינוי במספרם. בשנה אחרונה, שמתי לב שהמשקפיים מפריעות לי בהסתכלות למרחקים גדולים ואני פשוט מורידה אותם, במיוחד בנהיגה. האם יתכן מצב של"נסיגה" במספר העדשות, שקשור לגיל המתבגר?

02/02/2018 | 11:17 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום כן, יתכן שהמספר שלך השתנה עם השנים וירד קצת. אני ממליצה לך להיבדק אצל אופטומטריסט ולהתאים משקפיים לפי המספר העדכני.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע