שאלה על מספר במשקפיים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

22/10/2017 | 22:34 | מאת: סקרנית

שלום, האם מי שלא רואה לרחוק המספרים אצלו הם במינוס. ומי שלא מקרוב המספרים נקראים פלוס? שאלה נוספת אם מישהו לא רואה טוב מרחוק וכעת סובל גם כשלא רואה מקרוב אז עושים בעדשה מינוס ועוד פלוס ואז יוצא מספר חדש? והפלוס או המינוס נקבעים לפי המספר הגדול כמו בחשבון? נניח 3- וכעת גם 2+ אז המספר שלו זה 1-? תודה

25/10/2017 | 17:36 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום, ישנם מצבים של ליקוי ראייה מרחוק שמצריך תיקון בעזרת עדשות מינוס וישנם מצבים בהם התיקון יהיה בעזרת עדשות פלוס. כאשר יש קושי בקריאה נותנים עדשות פלוס. כאשר יש ליקוי ראייה מרחוק וצורך במשקפי קריאה מוסיפים על המרשם לרחוק את התוספת לקריאה- וזה יהיה המרשם לקריאה בלבד.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע