התאמת עדשות משקפיים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

16/08/2017 | 13:26 | מאת: חנה

שלום, אכתוב באריכות כדי שהקושי יהיה מובן ואולי אוכל לקבל עצה לשאלה שבסוף. אני מרכיבה משקפיים מולטיפוקל. אציין כהקדמה שבמשך כל השנים יש קושי להתאים לי משקפיים מדויקים. פעמים רבות אני עושה משקפיים וסובלת מהתגברות של כאבי ראש, בחילה ואי נוחות ומאמץ בעיניים. גם הבדיקות עצמן לא תמיד יוצאות מדויק וקורה שהמספרים לא מדויקים. כשהמשקפיים מדויקים לי זה עולם אחר, נוח לי ואני ממשיכה להשתמש בהם עד שהן כבר שרוטות או נשברות או שהמספר משתנה ואז זה שוב סיוט ותקווה שאצליח. לפני כשנתיים עשיתי משקפיים עם עדשות "אסילור" זוג מולטיפוקל, זוג לקריאה וזוג למחשב. מיד כששמתי אותם על העיניים הרגשתי שזה לא זה. אי נוחות מן תחושה מרגיזה בעיניים, לחץ בראש אי נוחות ומאמץ לראות. קשה להסביר. האופטיקאי הרגיעה ואמר שצריך להסתגל וכו'. בקיצור לא הסתגלתי לא למולטי' ולא לזוגות החד מוקדיים. היה נורא הרגשתי רע עם כאבי ראש בלתי נסבלים. האופטיקאי החליט לעשות נסיון והחליף עדשות במשקפיים. במולטיפוקליות ,RODENSTOCKומשקפי הקריאה ומשקפי המחשב - שמיר . ברגע ששמתי אותן על העיניים מיד רווח לי ואמרתי שזה טוב. הייתי ממשיכה תמיד עם אותם סוגים אלא שהכל יחסי, לעומת הגרוע זה טוב אבל זה לא הכי נוח לי בכל מצב. לדוגמה בבית לא נוח לי אני לא יכולה להרכיב אותם. מפריע לי המעברים במולטיפוקל לא לגמרי נוחים, וראיה מטושטשת בזויות ושינויים של המעברים. אני מקווה שאפשר להבין למה אני מתכוונת. גם משקפי הקריאה והמחשב, אני משמשת בהם אבל יש איזשהו אי נוחות, מאמץ. הבעיה שכל אופטיקאי עובד עם מספר חברות ואי אפשר לדעת איזה סוג עדשה מתאים לאדם עם רגישות עד שלא מנסים, ואי אפשר לעבור מאופטיקאי אחד לאחר ולנסות עוד ועוד. אני פונה עכשיו להתייעץ כי לאחרונה אני מרגישה בשינוי קל בראיה שמעייף את עיניים ויש לי יותר כאבי ראש. בבדיקת עיניים אצל אופטומטריסט, מצא שינויים קלים ולאור רגישותי המליץ לעשות חדשים. הוא עובד עם עדשות של שמיר ולדעתו אין היום הבדל בין החברות, כולם באיכות טובה. מהניסיון שלי, שמיר לא לגמרי רגוע לי בעיניים. בעבר היה לי פעם זוג מולטיפוקל מאד מוצלחים שהם היו זוג יחיד, לא היה לי צורך בזוגות חד מוקדיים גם כן שלצערי אין לי מושג של איזה חברה. השבוע היה לי תור שגרתי לרופא עיניים שחלק מן הבדיקה כלל בדיקת אופטומטריסט. אציין את מספרי המשקפיים הנוכחיים שיש לי ואת המלצת שני האופטומטריסטים שציינתי. המשקפיים הנוכחיים: ימין: מינוס 1.5 , צילינדר מינוס 1.25, 95 מעלות. שמאל: מינוס 1.75, צילינדר 1.25, 85 מעלות. בבדיקת האופטומטריסט, ימין: מינוס 1, צילינדר מינוס 1.5, 100 מעלות. (ז"א ירד חצי מספר ועלה רבע צילינדר) שמאל: מינוס 1.25, צילינדר 1.25, 90 מעלות. (ז"א ירד חצי מספר) בבדיקה של האופטומטריסטית של רופא העיניים: ימין נשאר אותו דבר כמו שיש לי במשקפיים. שמאל: מינוס 1.5 והצילינדר נשאר אותו דבר. אשמח ואודה לכל עצה, טיפ או רעיון להגיע להחלטה הנכונה עבורי בבחירת אופטיקאי להתאמת מספר ועדשה שמתאים לי. אשמח להסבר בנושא סוגי ההבדלים בין החברות. הבנתי שיש הבדלים בעיבוד עדשות בכוון השיוף. איך אדע איזה בדיקה היא המדויקת. ואם אקבל את הגרסה של האופטומטריסטית של הרופא האם אפשר להחליף רק עדשה של עין שמאל. מטבע הדברים, אלו דברים שקשה לענות עליהם במיוחד דרך אינטרנט. זה משפיעה על איכות החיים כך שמצאתי לנכון להשקיע מאמץ לנסות להסביר ותמצית כמה שיכולתי. בתודה מראש

17/08/2017 | 11:46 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום חנה, התשובה לשאלתך אינה חד משמעית מכיוון שמדובר בהרגשתך האישית וכפי שציינת עד שלא תנסי לא תביני אם זה מתאים או לא. במולטיפוקל עדיף להחליף את שתי העדשות .

17/08/2017 | 19:47 | מאת: חנה

תודה על התשובה. אולי אפשר למצוא מכנה משותף לצורת העיבוד של העדשה בחברות, איזהשהוא קצה חוט שיתן כוון של עדשות. לא הגיוני לנסות את כל הסוגים ולסבול כל כך מעדשות שלא מתאימות. בתודה

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע