לחץ בעיניים ובאף מעל שנה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

30/03/2017 | 12:59 | מאת: מיכל

לום רב, מזה כשנה-שנתיים יש לי לחצים באיזור העיניים והעף שמונעים ממני להרכיב משקפיים. עקב כך אני מרכיבה עדשות מגע 100% מהזמן. המספר שלי הוא מינוס 2 בשתי העיניים וללא צילינדר. נבדקתי אצל ספר רופאי עינים, א.א.ג (לשלילת סינוסיטיס), ואף ניורולוג לבדיקת לחץ תת עיני ולא נמצא דבר. גם השיניים ומפרקי הלסת נבדקו, ונעשה גם צילום של הסינוסים ולא נמצא משהו חריג. האם הלחצים יכולים בכל זאת לנבוע מבעית ראיה - בשימוש בעדשות לרוב אין לי בעיות אבל מכיוון שחלק גדול מעבודתי נעשה מול מחשב זה גם גורם לאי נוחות - מכיוון שגם זה גורם לכאבי עיניים - לא בגלל היובש אלא בגלל הקרבה למסך. לא יודעת מה עוד ניתן לעשות כדי שאוכל לתפקד... מה עוד ניתן לבדוק, והאם יש בעיה עם הרכבה ממושכת כל כך של עדשות כי כרגע לא מוצאת דרך אחרת לעבור את היום. משתמשת ביומיות בלבד. תודה.

19/04/2017 | 14:27 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום מיכל, האם ניסית להרכיב מסגרת קלה כך שלא תורגש על הפנים? יש כיום בשוק מסגרות קלות במיוחד שיוכלו לענות על הצרכים שלך. לא מומלץ להיות תלויה בעדשות מגע בלבד.

19/04/2017 | 14:37 | מאת: מיכל

כן!!! ניסיתי כל סוג של משקף כולל כאלה ללא מסגרת בלבד. זה לא משנה כי הלחץ לא נגרם בהכרח מהמשקפיים לפעמים אני מרגישה אותו גם ללא משקפיים אבל כמובן אין מה להשוות מבחינת אי הנוחות כי המשקפיים הופכים את זה לכאב בלתי נסבל.

24/04/2017 | 09:08 | מאת: אורה אבזבקייב

אם כך, פתרון נוסף שאולי יוכל לעזור לך הוא ortho k. מדובר בעצם בעדשות מגע קשות המורכבות בעיניים בזמן שינה, ומאפשרות לראות ללא משקפים או עדשות מגע במהלך היום, ראוי לציין כי לא כל אחד מתאים לטיפול מסוג זה ולכן חשוב מאוד לעבור בדיקה אצל אופטומטריסט מוסמך העוסק בתחום זה. ניתן גם לשקול ניתוח לייזר להסרת משקפים.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע