בדיקות דם

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

04/07/2008 | 07:06 | מאת: שי

שלום רב, אני בן 32, ועד לפני כשנתיים הייתי בריא ובכושר מצויין, לפני כשנתיים חליתי במחלת הנשיקה שאובחנה רק כעבור 4 חודשים שבמהלכה הרגשתי רע ועשיתי אנספור בדיקות. אחרי תקופה מצבי השתפר, אולם לפני כשנה וחצי התחלתי לסבול מכאבי בטן חזקים וחולשה. בחצי שנה האחרונה בכמה בדיקות דם שביצעתי הפרמטרים הבאים היו מחוץ לתחום, גם הפעם נשלחתי להרבה בדיקות אבל ללא שום אבחנה. תוכל בבקשה לפרט מה הסיבות האפשריות לתוצאות כאלה? Creatinine (B) (0.67 - 1.17) 1.2* Bilirubin Total (0.3 - 1.2) 1.7* Bilirubin Conjugated (0 - 0.2) 0.3* Bilirubin Unconjugated (0 - 1.1) 1.4* ALT (GPT) (10 - 37) 76*

04/07/2008 | 11:04 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

בדיקות הדם שלך מראות הפרעה קלה בתפקודי הכבד. האם תוכל לפרט איזה כאב יש לך, אם עדין קיים? איפה בבטן? האם מלווה בתלונות נוספות? אילו בדיקות עשית ומה היו תוצאותיהן?

04/07/2008 | 20:18 | מאת: שי

שלום רב, תודה על תשובה מהירה. אני סובל מכאבי בטן באופן קבוע על בסיס יומיומי, הכאבים לרוב בצד השמאלי של הבטן (בערך 8-10 ס"מ שמאלית מהפופיק וכ - 5 ס"מ מעל הפופיק במרכז-שמאל), בנוסף לכאבי הבטן אני סובל מעצירות לעתים קרובות, כל לילה אני מתעורר מכאבים בשלפוחית ואני חייב להתרוקן מייד (שתן) לפחות פעם אחת, הכאב חולף לאחר מספר דקות, באופן כללי אני חש חולשה, כאילו יש לי חום. עד לפני כשנה כשנתיים הייתי רץ כל בוקר 5 ק"מ וכרגע אני מתעייף מהליכה של 1-2 ק"מ. עד כה עשיתי את הבדיקות הבאות: בדיקות לב (הולטר, אקו ומיפוי במאמץ), בדיקות אולטרוסאונד של איברי הבטן ובלוטת הערמונית, קולוסקפיה - כל הבדיקות תקינות גסטרוסקפיה : ושט - מעבר ושט קיבה עומק ב- 40 ס"מ מהשיניים, אזופגיטיס דרגה A קיבה: הכל תקין. כרגע אני לוקח Colotal שלוש פעמים כחודשיים (כרגע ללא שיפור במצבי), כרגע האבחנה שניתנה לי היא שמדובר בסינדרום המעי הגס הרגיז. תודה על עזרתך.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב